Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Saint-Amand

Zonder problemen energie vergelijken in Villers-Saint-Amand? Middels de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Eneco en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Villers-Saint-Amand voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over items als o.a. energiegebruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Villers-Saint-Amand?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Villers-Saint-Amand. Dat gaat van Engie tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Saint-Amand is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Villers-Saint-Amand, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de prijzenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Villers-Saint-Amand

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Villers-Saint-Amand betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Villers-Saint-Amand

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 34,40%
 • Hoofdpostcode: 7812
 • Verbruik Mazout: 2810 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-villers-saint-amand

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Villers-Saint-Amand is dat gemiddeld 1470 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zie jij data als type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Villers-Saint-Amand, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Villers-Saint-Amand


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €390 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Villers-Saint-Amand. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Villers-Saint-Amand. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Villers-Saint-Amand vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Villers-Saint-Amand en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Villers-Saint-Amand

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Villers-Saint-Amand. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Saint-Amand vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Ath bestaan er tegenwoordig nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7812. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco energie.