Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Silly

Op je gemak energie vergelijken in Silly? Met behulp van onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Silly de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op onze website handige informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en verschillende contracttypes. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Silly?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Silly. Van Essent tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Silly is in maart 2024? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Silly, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de tool achterhaal jij eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Silly

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Silly betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Silly wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Silly

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 0,361%
 • Postcode: 7830
 • Gem. mazout: 2500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-silly

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Silly ligt dit gemiddeld op 1565 m3 en 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder pakket bekijk je specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Silly, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Silly


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €300 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Silly. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Silly. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Silly vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Silly en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Silly

Tal van aanbieders bieden onderhand groene stroom in Silly. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Silly vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Silly onderscheiden we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7830. In deze regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente