Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fouleng

Zonder problemen energie vergelijken in Fouleng? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie en Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Fouleng de laagste prijs hanteert. Daarnaast vergaar je op deze pagina praktische informatie over onderwerpen als overstappen en de slimme meter. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) november 2021€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) november 2021€0,267
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Essent OCTA+ Comfort Energy Mega
essent-logo octa plus logo comfort energy logo mega-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €300 Korting €100 Korting €75 Korting €0 Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Fouleng?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Fouleng. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fouleng voor jou is? Vul hierna de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Fouleng, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fouleng

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen november 2021)

De beschikbare producten energieleveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Fouleng betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Silly is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Fouleng

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populair merk: Rendamax
 • Aandeel groen: 35,00%
 • Postcodegebied: 7830
 • Verbruik stookolie: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-fouleng

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Fouleng ligt dit gemiddeld op 1500 m3 en nog eens 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle pakketten bekijk jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Fouleng, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.aspiravi.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Fouleng


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in november 2021 kan in sommige gevallen wel €265 korting realiseren. Echter, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Fouleng. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in november 2021 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Fouleng. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Poweo. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fouleng vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fouleng en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Fouleng

Tal van maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Fouleng. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Fouleng vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Silly bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7830. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy energie.