Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mark

Meteen energie vergelijken in Mark? Middels www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Mark voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je op onze website belangrijke informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Edingen
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 395,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mark?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mark. Dit loopt van Engie tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mark voor jou is? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mark, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de Energiehunter bekijkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mark

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mark heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Edingen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Mark

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Edingen
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 35,70%
 • Postcodegebied: 7850
 • Mazout verbruik: 2940 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-mark

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Mark gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 en 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je gegevens als herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Mark, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mark


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €370 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mark. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Mark. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Poweo. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mark vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mark en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mark

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Mark. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Mark vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Edingen zien we nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7850. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ diensten.