Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ghoy

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ghoy? Via onze vergelijker tref je moeiteloos alle relevante aanbieders als bijv. Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ghoy de laagste prijs hanteert. Verder vind je op deze website handige info over zaken als o.a. de netbeheerder en de slimme meter. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ghoy?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ghoy. Dit loopt van Engie tot en met Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ghoy is op dit moment? Voer hierna de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Ghoy, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in de vergelijkingstool vind jij moeiteloos een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ghoy

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ghoy heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lessines valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Ghoy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 36,10%
 • Postcodegebied: 7863
 • Verbruik stookolie: 2980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ghoy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ghoy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 en 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket zie je info over soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ghoy, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ghoy


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: maak een sport van het overstappen in Ghoy. Zo is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ghoy. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw geselecteerde maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste partij. Denk aan Eneco, Essent en Energy People. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ghoy vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ghoy en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ghoy

Een groot deel van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Ghoy. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ghoy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Lessines bestaan er diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7863. In deze woonplaats kan je wellicht heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus diensten.