Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lombise

Gemakkelijk energie vergelijken in Lombise? Geholpen door www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als Mega en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Lombise prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lens
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lombise?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Lombise. Dat gaat van Engie tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lombise is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lombise, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de vergelijkingstool check je probleemloos een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lombise

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Lombise is Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lens is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Lombise

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lens
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel groen: 36,70%
 • Postcodegebied: 7870
 • Mazout: 1530 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-lombise

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Lombise is dat gemiddeld 1585 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle pakketten zoek jij specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lombise, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be en www.trevion.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lombise


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lombise. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lombise. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de beste aanbieder. Bijv. Luminus, Essent of Elegant. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lombise vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lombise en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Lombise

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Lombise. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lombise vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Lens bestaan er nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7870. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent vergelijken.