Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lahamaide

Zonder problemen energie vergelijken in Lahamaide? Geholpen door de Energiehunter tref je moeiteloos alle interessante energie aanbieders zoals Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Lahamaide prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ellezelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lahamaide?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Lahamaide. Dit varieert van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 40 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lahamaide is voor jouw situatie? Voer vlug de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool check je direct de goedkoopste energieleverancier van Lahamaide, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool ontdekt men simpel en snel een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lahamaide

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lahamaide is Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ellezelles is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Lahamaide

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ellezelles
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 36,90%
 • Centrale postcode: 7890
 • Mazout consumptie: 1550 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-lahamaide

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Lahamaide is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 & 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk jij informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lahamaide, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.eneco.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lahamaide


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €375 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lahamaide. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lahamaide. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lahamaide vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lahamaide en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Lahamaide

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Lahamaide. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lahamaide vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Ellezelles bestaan er meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7890. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ vergelijken.