Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leuze-En-Hainaut

Zonder problemen energie vergelijken in Leuze-En-Hainaut? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle grote bedrijven als o.a. Mega & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Leuze-En-Hainaut de laagste prijs biedt. Tevens tref je op deze website handige informatie over thema’s als overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Leuze-En-Hainaut?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Leuze-En-Hainaut. Dit loopt van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leuze-En-Hainaut is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Leuze-En-Hainaut, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker achterhalen jullie probleemloos een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Leuze-En-Hainaut

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van energieleveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Leuze-En-Hainaut heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Leuze-En-Hainaut wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Leuze-En-Hainaut

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel groen: 0,367%
 • Postcodegebied: 7900
 • Aantal mazout liters: 2560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-leuze-en-hainaut

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Leuze-En-Hainaut ligt dit gemiddeld op 1595 m3 en 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk contract lees jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Leuze-En-Hainaut, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.ebem.be. De betreffende energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Leuze-En-Hainaut


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €250 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Leuze-En-Hainaut. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Leuze-En-Hainaut. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of Watz. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leuze-En-Hainaut vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leuze-En-Hainaut en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Leuze-En-Hainaut

Veel aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Leuze-En-Hainaut. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Leuze-En-Hainaut vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Leuze-En-Hainaut zijn er verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7900. In deze regio kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente