Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chapelle-À-Oie

Gemakkelijk energie vergelijken in Chapelle-À-Oie? Geholpen door onze website check je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Chapelle-À-Oie prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als o.a. tarieven en handige bespaartips. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Chapelle-À-Oie?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Chapelle-À-Oie. Van Essent tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chapelle-À-Oie is voor jouw situatie? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chapelle-À-Oie, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de vergelijkingstool vinden jullie moeiteloos een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Chapelle-À-Oie

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Chapelle-À-Oie betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Leuze-En-Hainaut is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Chapelle-À-Oie

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Hoofdpostcode: 7903
 • Aantal mazout liters: 1600 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-chapelle-a-oie

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Chapelle-À-Oie is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 plus 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract lees je data over soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Chapelle-À-Oie, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Chapelle-À-Oie


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Chapelle-À-Oie. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Chapelle-À-Oie. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Belpower. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Chapelle-À-Oie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Chapelle-À-Oie en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Chapelle-À-Oie

Bijna alle energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Chapelle-À-Oie. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Chapelle-À-Oie vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Leuze-En-Hainaut zien we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7903. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy vergelijken.