Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blicquy

Zonder problemen energie vergelijken in Blicquy? Met behulp van deze website vergelijk je snel en simpel alle erkende energiebedrijven zoals Watz & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Blicquy de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken zoals verbruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Blicquy?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Blicquy. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blicquy is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Blicquy, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de Energiehunter detecteert men zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Blicquy

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Blicquy betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Leuze-En-Hainaut is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Blicquy

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-blicquy

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Blicquy is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle pakketten lees jij specificaties zoals herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Blicquy, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Blicquy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €365 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Blicquy. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Blicquy. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Onder andere Luminus, Essent + Wase Wind. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Blicquy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Blicquy en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Blicquy

Bijna alle leveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Blicquy. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Blicquy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Leuze-En-Hainaut bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7903. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus vergelijken.