Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandmetz

Direct energie vergelijken in Grandmetz? Dankzij onze vergelijker vind je eenvoudig alle grote energieleveranciers als o.a. Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Grandmetz de beste deal heeft! Verder tref je op energiehunter.be waardevolle info over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grandmetz?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Grandmetz. Dat gaat van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandmetz is? Vul direct je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Grandmetz, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grandmetz

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grandmetz is Ieh. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Leuze-En-Hainaut is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Grandmetz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 37,10%
 • Centrale postcode: 7900
 • Aantal mazout liters: 1570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-grandmetz

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Grandmetz is dit gemiddeld zo’n 1400 m3 + 3305 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk pakket zoek je data als type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Grandmetz, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Grandmetz


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €320 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Grandmetz. Zo is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Grandmetz. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en Belpower. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Grandmetz vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grandmetz en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grandmetz

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Grandmetz. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Grandmetz vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Leuze-En-Hainaut bestaan er diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7900. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Mega vergelijken.