Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thieulain

Op je gemak energie vergelijken in Thieulain? Met behulp van www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Thieulain de laagste prijs biedt. Verder check je op deze pagina uitgebreide info over thema’s als energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 275,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Thieulain?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Thieulain. Dit loopt van Antargaz tot aan Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thieulain is? Vul gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door middel van onze energie bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Thieulain, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filters in de energievergelijker detecteer je probleemloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Thieulain

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Thieulain heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Leuze-En-Hainaut wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Thieulain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 37,20%
 • Postcode: 7901
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1580 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-thieulain

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Thieulain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 plus 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk contract zoek je details over type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Thieulain, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.wasewind.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Thieulain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €335 winst geven. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Thieulain. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Thieulain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je toekomstige energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Thieulain vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Thieulain en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Thieulain

Het gros van de bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Thieulain. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Thieulain vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Leuze-En-Hainaut bestaan er tegenwoordig allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7901. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Watz vergelijken.