Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tourpes

Op je gemak energie vergelijken in Tourpes? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Tourpes voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je via de Energiehunter belangrijke info over topics als maatschappijen en verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tourpes?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Tourpes. Van Poweo tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tourpes is voor jouw verbruik? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tourpes, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van keuzes in de Energiehunter zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tourpes

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tourpes heet Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Leuze-En-Hainaut is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Tourpes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel groen: 37,70%
 • Hoofdpostcode: 7904
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-tourpes

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Tourpes is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 en 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten zoek je info aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tourpes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tourpes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 korting realiseren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Tourpes. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Tourpes. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE en Energie 2030. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tourpes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tourpes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Tourpes

De meeste leveranciers bieden onderhand groene stroom in Tourpes. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Tourpes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Leuze-En-Hainaut zijn er nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7904. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz vergelijken.