Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pipaix

Zonder problemen energie vergelijken in Pipaix? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Pipaix de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over items als bijv. overstappen en verschillende contracttypes. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Pipaix?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Pipaix. Van Engie tot aanbieders zoals Mega, de keuze is enorm. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pipaix is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Pipaix, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pipaix

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Pipaix betreft Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Leuze-En-Hainaut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Pipaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 37,60%
 • Centrale postcode: 7904
 • Verbruik Mazout: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-pipaix

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Pipaix ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en nog eens 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk jij info m.b.t. soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Pipaix, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige actie beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.eneco.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pipaix


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: korter douchen
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Pipaix. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Pipaix. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris en Ecopower. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aankomende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pipaix vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Pipaix en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Pipaix

Het merendeel van de leveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Pipaix. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Pipaix vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Leuze-En-Hainaut zien we vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7904. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Poweo vergelijken.