Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chapelle-À-Wattines

Snel energie vergelijken in Chapelle-À-Wattines? Dankzij de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Chapelle-À-Wattines de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chapelle-À-Wattines?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Chapelle-À-Wattines. Van Eneco tot Luminus, de keuze is enorm. Momenteel tellen we ruim 35 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chapelle-À-Wattines is voor jouw verbruik? Voer snel de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Chapelle-À-Wattines, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties maken in de energievergelijker check jij probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Chapelle-À-Wattines

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energieleveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Chapelle-À-Wattines betreft Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Leuze-En-Hainaut wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Chapelle-À-Wattines

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 37,50%
 • Postcode: 7903
 • Verbruik stookolie: 1610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-chapelle-a-wattines

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Chapelle-À-Wattines is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en nog eens 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder pakket tref je specificaties zoals type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Chapelle-À-Wattines, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Chapelle-À-Wattines


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €325 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Chapelle-À-Wattines. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Chapelle-À-Wattines. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste partij. Zoals Eneco, ENGIE + Elegant. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Chapelle-À-Wattines vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Chapelle-À-Wattines en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Chapelle-À-Wattines

Het gros van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Chapelle-À-Wattines. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Chapelle-À-Wattines vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Leuze-En-Hainaut zien we diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7903. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant vergelijken.