Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gallaix

Gemakkelijk energie vergelijken in Gallaix? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle grote leveranciers als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Gallaix de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s zoals onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gallaix?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Gallaix. Dat gaat van Essent tot en met OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gallaix is voor jouw situatie? Voer direct de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Gallaix, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gallaix

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Gallaix is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Leuze-En-Hainaut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Gallaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 37,90%
 • Hoofdpostcode: 7906
 • Verbruik stookolie: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-gallaix

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Gallaix gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 + 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen tref jij details over type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Gallaix, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gallaix


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gallaix. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gallaix. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de geselecteerde leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. Luminus, Essent + Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gallaix vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gallaix en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Gallaix

Tal van organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Gallaix. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Gallaix vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Leuze-En-Hainaut zien we allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7906. In deze omgeving kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent duurzame energie.