Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Willaupuis

Direct energie vergelijken in Willaupuis? Met behulp van onze website ontdek je supersnel alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Willaupuis de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op deze website belangrijke info over onderwerpen als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuze-En-Hainaut
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Willaupuis?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Willaupuis. Van Antargaz tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel tellen we ruim 20 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willaupuis is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Willaupuis, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Willaupuis

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Willaupuis heet Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Leuze-En-Hainaut is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Willaupuis

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Leuze-En-Hainaut
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 37,80%
 • Centrale postcode: 7904
 • Verbruik stookolie: 1640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-willaupuis

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Willaupuis is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 + 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract tref je info als herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Willaupuis, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be en ook www.eneco.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Willaupuis


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €300 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Willaupuis. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Willaupuis. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Ecopower. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Willaupuis vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Willaupuis en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Willaupuis

Een groot deel van de bedrijven faciliteren momenteel groene stroom in Willaupuis. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Willaupuis vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Leuze-En-Hainaut bestaan er tegenwoordig vele projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7904. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Engie duurzame energie.