Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grosage

Op je gemak energie vergelijken in Grosage? Dankzij onze vergelijker vind je probleemloos alle interessante aanbieders als bijv. Mega & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Grosage de laagste prijs biedt. Verder tref je op onze website uitgebreide info over topics als o.a. energieaansluitingen en vaste of variabele tarieven. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chièvres
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grosage?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Grosage. Dat loopt van Engie tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grosage is die past bij jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Grosage, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in onze vergelijker vind je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grosage

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Grosage heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chièvres wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Grosage

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chièvres
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel groen: 40,00%
 • Centrale postcode: 7950
 • Verbruik Mazout: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-grosage

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Grosage ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 + 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement vind jij informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Grosage, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grosage


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €320 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Grosage. Dan betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Grosage. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Watz. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Grosage vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Grosage en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grosage

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Grosage. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Grosage vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Chièvres onderscheiden we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7950. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo prijzen.