Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cambron-Casteau

Snel online energie vergelijken in Cambron-Casteau? Via deze website check je supersnel alle interessante maatschappijen zoals Luminus & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Cambron-Casteau de beste deal heeft! Ook tref je op onze website waardevolle info over topics zoals het ideale overstapmoment en salderen. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugelette
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Cambron-Casteau?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Cambron-Casteau. Van Poweo tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cambron-Casteau is voor jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Cambron-Casteau, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij filters in de tarievenvergelijker zoek je eenvoudig een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Cambron-Casteau

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Cambron-Casteau heet Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brugelette is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Cambron-Casteau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brugelette
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 39,60%
 • Postcodegebied: 7940
 • Mazout consumptie: 1820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-cambron-casteau

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Cambron-Casteau is dat gemiddeld 1525 m3 plus 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een overzicht met alle grote energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk jij info als type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Cambron-Casteau, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.luminus.be en www.ecopower.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Cambron-Casteau


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Cambron-Casteau. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Cambron-Casteau. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Wase Wind. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Cambron-Casteau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Cambron-Casteau en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Cambron-Casteau

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Cambron-Casteau. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Cambron-Casteau vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Brugelette bestaan er diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7940. In deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen.