Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oeudeghien

Meteen energie vergelijken in Oeudeghien? Met behulp van www.energiehunter.be tref je supersnel alle interessante energiebedrijven als bijv. Essent & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Oeudeghien de laagste prijs hanteert. Daarbij check je op deze pagina waardevolle informatie over topics zoals maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oeudeghien?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Oeudeghien. Dat gaat van Lampirus tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oeudeghien is voor jouw verbruik? Vul vlug de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Oeudeghien, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oeudeghien

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oeudeghien betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Oeudeghien

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-oeudeghien

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Oeudeghien bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 + 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk contract check je informatie aangaande type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oeudeghien, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oeudeghien


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna lees jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Oeudeghien. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Oeudeghien. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE of Aspiravi. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oeudeghien vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oeudeghien en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oeudeghien

Bijna alle energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Oeudeghien. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Oeudeghien vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing bestaan er verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7911. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ prijzen.