Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buissenal

Gemakkelijk energie vergelijken in Buissenal? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je gemakkelijk alle erkende bedrijven als bijv. Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Buissenal prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op onze website uitgebreide informatie over items als bijv. stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Buissenal?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Buissenal. Dit varieert van Essent tot een speler als Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buissenal is op dit moment? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Buissenal, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de vergelijkingstool zoekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Buissenal

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Buissenal betreft Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Buissenal

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 38,70%
 • Centrale postcode: 7911
 • Aantal mazout liters: 1730 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-buissenal

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Buissenal is dat gemiddeld 1480 m3 + 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten achterhaal jij details over soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Buissenal, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be en ook www.ecopower.be. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Buissenal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €310 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder profiteer je van 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Buissenal. Zo betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Buissenal. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt de aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Buissenal vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Buissenal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Buissenal

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Buissenal. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Buissenal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing onderscheiden we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7911. In deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant duurzame energie.