Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ellignies-Lez-Frasnes

Meteen energie vergelijken in Ellignies-Lez-Frasnes? Via deze website vergelijk je eenvoudig alle interessante maatschappijen als Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ellignies-Lez-Frasnes de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op onze website praktische info over thema’s zoals tarieven en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ellignies-Lez-Frasnes?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ellignies-Lez-Frasnes. Van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is enorm. In juli 2024 tellen we ruim 30 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ellignies-Lez-Frasnes is? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ellignies-Lez-Frasnes, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Via keuzes in onze vergelijker ontdekt men moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ellignies-Lez-Frasnes

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ellignies-Lez-Frasnes betreft Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Ellignies-Lez-Frasnes

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-ellignies-lez-frasnes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Ellignies-Lez-Frasnes ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 & 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ellignies-Lez-Frasnes, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be en ook www.eneco.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ellignies-Lez-Frasnes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Ellignies-Lez-Frasnes. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ellignies-Lez-Frasnes. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste partij. Bijv. Eneco, Essent en ook Aspiravi. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ellignies-Lez-Frasnes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ellignies-Lez-Frasnes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ellignies-Lez-Frasnes

Het merendeel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Ellignies-Lez-Frasnes. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ellignies-Lez-Frasnes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing bestaan er nogal wat acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7910. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz duurzame energie.