Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arc-Wattripont

Zonder problemen energie vergelijken in Arc-Wattripont? Dankzij onze website doorzoek je overzichtelijk alle grote energie aanbieders zoals Engie en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Arc-Wattripont het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. de overstapservice en handige bespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Arc-Wattripont?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Arc-Wattripont. Dat loopt uiteen van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arc-Wattripont voor jou is? Vul vlug de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Arc-Wattripont, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Arc-Wattripont

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Arc-Wattripont is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Arc-Wattripont

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-arc-wattripont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Arc-Wattripont is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 & 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten lees je voorwaarden zoals herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Arc-Wattripont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Arc-Wattripont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €295 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Arc-Wattripont. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Arc-Wattripont. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Aspiravi. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Arc-Wattripont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Arc-Wattripont en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Arc-Wattripont

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Arc-Wattripont. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Arc-Wattripont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7910. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus duurzame energie.