Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anvaing

Zonder problemen energie vergelijken in Anvaing? Dankzij onze website vind je gemakkelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Anvaing de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Anvaing?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Anvaing. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anvaing is op dit moment? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Anvaing, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijken jullie eenvoudig een product dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Anvaing

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Anvaing is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Anvaing

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-anvaing

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Anvaing bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en nog eens 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Van elk contract check jij voorwaarden over soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Anvaing, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be en www.wasewind.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Anvaing


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €250 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Anvaing. Zo betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Anvaing. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Belpower. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Anvaing vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Anvaing en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Anvaing

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Anvaing. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Anvaing vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7910. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Eneco duurzame energie.