Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arc-Ainières

Meteen energie vergelijken in Arc-Ainières? Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als o.a. Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Arc-Ainières de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Arc-Ainières?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Arc-Ainières. Dat gaat van Essent tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arc-Ainières is op dit moment? Vul snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Arc-Ainières, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Arc-Ainières

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Arc-Ainières heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Arc-Ainières

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-arc-ainieres

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Arc-Ainières ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 + 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk pakket bekijk je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Arc-Ainières, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Arc-Ainières


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Arc-Ainières. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Arc-Ainières. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Arc-Ainières vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Arc-Ainières en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Arc-Ainières

Het merendeel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Arc-Ainières. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Arc-Ainières vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7910. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ duurzame energie.