Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forest

Eenvoudig energie vergelijken in Forest? Aan de hand van deze website tref je moeiteloos alle relevante energieleveranciers zoals Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Forest het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je op deze pagina praktische info over thema’s als stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Forest?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Forest. Van Lampirus tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Sedilec. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forest is in juli 2024? Geef snel jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Via de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Forest, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in de tool ontdek je probleemloos een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Forest

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Forest betreft Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Forest

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-forest

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Forest bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 en nog eens 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Van ieder contract bekijk jij specificaties als herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Forest, en de overstapbonus. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een mooie korting beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en www.eni.com. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Forest


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Forest. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Forest. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste partij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Forest vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Forest en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Forest

Bijna alle maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Forest. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Forest vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7910. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus duurzame energie.