Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hacquegnies

Op je gemak energie vergelijken in Hacquegnies? Via onze website ontdek je gemakkelijk alle erkende leveranciers als o.a. Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hacquegnies de beste deal heeft! Verder bekijk je op onze website waardevolle info over topics zoals energieaansluitingen en vaste of variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hacquegnies?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hacquegnies. Dat loopt uiteen van Engie tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hacquegnies is? Voer gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hacquegnies, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de energievergelijker bekijk jij gemakkelijk een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hacquegnies

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hacquegnies heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Hacquegnies

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-hacquegnies

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Hacquegnies ligt dit gemiddeld op 1490 m3 + 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk jij data aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hacquegnies, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hacquegnies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €360 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder tref jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Hacquegnies. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hacquegnies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste maatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hacquegnies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hacquegnies en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hacquegnies

Tal van energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hacquegnies. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Hacquegnies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7911. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz duurzame energie.