Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Frasnes-Lez-Buissenal

Meteen energie vergelijken in Frasnes-Lez-Buissenal? Dankzij onze website check je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Frasnes-Lez-Buissenal de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over onderwerpen zoals verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 325,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Frasnes-Lez-Buissenal?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Frasnes-Lez-Buissenal. Dat loopt van Engie tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Frasnes-Lez-Buissenal is voor jouw situatie? Geef hieronderjouw gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Frasnes-Lez-Buissenal, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filteren in de tool achterhalen jullie probleemloos een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Frasnes-Lez-Buissenal

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Frasnes-Lez-Buissenal betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de netbeheerder van het gas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Frasnes-Lez-Buissenal

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-frasnes-lez-buissenal

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Frasnes-Lez-Buissenal is dat gemiddeld 1485 m3 en nog eens 3390 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind jij gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Frasnes-Lez-Buissenal, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be of www.ecopower.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Frasnes-Lez-Buissenal


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be vinden: regel jaarlijks het overstappen in Frasnes-Lez-Buissenal. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Frasnes-Lez-Buissenal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, Lampiris of Poweo. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Frasnes-Lez-Buissenal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Frasnes-Lez-Buissenal en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Frasnes-Lez-Buissenal

Het gros van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Frasnes-Lez-Buissenal. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Frasnes-Lez-Buissenal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing bestaan er tegenwoordig meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7911. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo duurzame energie.