Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herquegies

Gemakkelijk energie vergelijken in Herquegies? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je snel en simpel alle bekende energieleveranciers zoals Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Herquegies prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over topics als maatschappijen en de slimme meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Herquegies?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Herquegies. Dit loopt van Poweo tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herquegies is op dit moment? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Herquegies, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de Energiehunter ontdek je moeiteloos een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Herquegies

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Herquegies betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Herquegies

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-herquegies

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Herquegies is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 en nog eens 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zoek je voorwaarden als type stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Herquegies, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Herquegies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Herquegies. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Herquegies. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Onder andere Eneco, ENGIE en Antargaz. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Herquegies vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Herquegies en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Herquegies

Bijna alle leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Herquegies. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Herquegies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we diverse acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7911. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Engie prijzen.