Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dergneau

Gemakkelijk energie vergelijken in Dergneau? Geholpen door onze website check je probleemloos alle erkende energiebedrijven als o.a. Watz & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Dergneau de beste deal heeft! Bovendien tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken zoals verschillende aanbieders en zakelijke energie. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Dergneau?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Dergneau. Van Eneco tot een speler als Mega, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dergneau is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Dergneau, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in onze vergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Dergneau

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Dergneau betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Dergneau

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-dergneau

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Dergneau is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en 3420 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaliter loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij data aangaande soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Dergneau, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Dergneau


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Dergneau. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Dergneau. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dergneau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Dergneau en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Dergneau

Het gros van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Dergneau. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Dergneau vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing onderscheiden we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7912. In deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Luminus prijzen.