Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Attre

Op je gemak energie vergelijken in Attre? Via www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Attre de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics als tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugelette
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Attre?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Attre. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Attre is op dit moment? Vul moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Attre, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Attre

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Attre is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brugelette valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Attre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brugelette
 • CV ketel: Benraad
 • Groene energie: 39,70%
 • Postcode: 7941
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-attre

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Attre ligt dit gemiddeld op 1530 m3 plus 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle pakketten check je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Attre, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be en ook www.wasewind.be. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Attre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €365 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Attre. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Attre. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent + Trevion. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Attre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Attre en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Attre

Het gros van de bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Attre. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Attre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Brugelette bestaan er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7941. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus prijzen.