Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mévergnies-Lez-Lens

Snel energie vergelijken in Mévergnies-Lez-Lens? Middels onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Mévergnies-Lez-Lens de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je op deze pagina bruikbare informatie over topics zoals stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugelette
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Mévergnies-Lez-Lens?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Mévergnies-Lez-Lens. Dat gaat van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mévergnies-Lez-Lens voor jou is? Voer hierna de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mévergnies-Lez-Lens, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in onze vergelijker achterhaal jij probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mévergnies-Lez-Lens

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Mévergnies-Lez-Lens heet Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brugelette is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Mévergnies-Lez-Lens

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brugelette
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 39,80%
 • Centrale postcode: 7942
 • Mazout: 1840 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-mevergnies-lez-lens

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Mévergnies-Lez-Lens ligt dat gemiddeld op circa 1535 m3 + 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk contract tref jij details over type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mévergnies-Lez-Lens, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mévergnies-Lez-Lens


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Mévergnies-Lez-Lens. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mévergnies-Lez-Lens. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Watz. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mévergnies-Lez-Lens vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mévergnies-Lez-Lens en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Mévergnies-Lez-Lens

Een aanzienlijk deel van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Mévergnies-Lez-Lens. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Mévergnies-Lez-Lens vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Brugelette zien we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7942. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen.