Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huissignies

Snel online energie vergelijken in Huissignies? Met behulp van onze vergelijker vind je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Huissignies voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op deze pagina bruikbare info over items als verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chièvres
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Huissignies?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Huissignies. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huissignies voor jou is? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via de vergelijkingstool check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Huissignies, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van jouw input in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Huissignies

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Huissignies heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Chièvres wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Huissignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chièvres
 • CV Merk: Faber
 • Groene energie: 18,00%
 • Centrale postcode: 7950
 • Gem. mazout: 1870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-huissignies

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Huissignies ligt dit gemiddeld op 1550 m3 + 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen zie jij informatie m.b.t. type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Huissignies, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.energypeople.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Huissignies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Huissignies. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Huissignies. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare leverancier. Zoals Eneco, Essent of Antargaz. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Huissignies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Huissignies en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Huissignies

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Huissignies. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Huissignies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Chièvres bestaan er vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7950. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz prijzen.