Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wadelincourt

Meteen energie vergelijken in Wadelincourt? Dankzij de energievergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wadelincourt het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je op deze website praktische informatie over zaken als gastarieven en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wadelincourt?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Wadelincourt. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wadelincourt is in juli 2024? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wadelincourt, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de tarievenvergelijker check jij zonder problemen een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wadelincourt

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wadelincourt betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beloeil wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Wadelincourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 18,70%
 • Hoofdpostcode: 7971
 • Mazout verbruik: 1940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-wadelincourt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Wadelincourt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 plus 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder contract check je specificaties m.b.t. soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wadelincourt, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.eni.com. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wadelincourt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €250 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Wadelincourt. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Wadelincourt. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aankomende maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wadelincourt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wadelincourt en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Wadelincourt

Een groot deel van de aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Wadelincourt. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wadelincourt vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Beloeil kennen we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7971. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz prijzen juli 2024.