Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stambruges

Snel energie vergelijken in Stambruges? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je probleemloos alle bekende aanbieders zoals Engie en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Stambruges de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je op deze website bruikbare info over topics als o.a. de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Stambruges?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Stambruges. Dat loopt uiteen van Poweo tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stambruges is die past bij jouw verbruik? Vul snel je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Stambruges, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de tool zoeken jullie gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stambruges

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stambruges is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beloeil wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Stambruges

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 19,20%
 • Postcode: 7973
 • Mazout: 1990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-stambruges

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Stambruges bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Van elk pakket zie jij details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Stambruges, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Zoals www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Stambruges


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €260 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Stambruges. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Stambruges. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en Aspiravi. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Stambruges vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Stambruges en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Stambruges

Tal van organisaties leveren op dit moment groene stroom in Stambruges. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Stambruges vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Beloeil onderscheiden we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7973. In deze regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz prijzen juni 2024.