Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bastogne

Op je gemak energie vergelijken in Bastogne? Met behulp van onze vergelijker check je probleemloos alle erkende energie aanbieders als bijv. Essent & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bastogne de beste deal heeft! Bovendien bekijk je op deze website waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en handige bespaartips. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bastogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bastogne?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Bastogne. Dit loopt van Lampirus tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bastogne is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze handige vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bastogne, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bastogne

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bastogne is Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bastogne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Bastogne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bastogne
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 0,372%
 • Centrale postcode: 6600
 • Mazout consumptie: 2610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-bastogne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Bastogne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 plus 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle abonnementen vind je data met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Bastogne, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.belpower.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Bastogne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €350 korting realiseren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bastogne. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bastogne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Aspiravi. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bastogne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bastogne en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bastogne

De meeste energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Bastogne. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bastogne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Bastogne zien we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6600. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente