Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wardin

Snel energie vergelijken in Wardin? Met behulp van onze website tref je gemakkelijk alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Wardin prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bastogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wardin?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wardin. Dat gaat van Essent tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 40 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wardin is voor jouw situatie? Geef vlug de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wardin, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool bekijken jullie simpel en snel een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wardin

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Wardin betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bastogne wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Wardin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bastogne
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene energie: 19,60%
 • Postcode: 6600
 • Mazout consumptie: 2030 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-wardin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Wardin ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 & 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal jij info als type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wardin, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be + www.wasewind.be. De gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wardin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €330 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wardin. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wardin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe aanbieder. Onder andere Luminus, Essent en ook Ebem. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wardin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wardin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wardin

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Wardin. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Wardin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Bastogne onderscheiden we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6600. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+.