Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nives

Direct energie vergelijken in Nives? Middels www.energiehunter.be vind je probleemloos alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Nives de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nives?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nives. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nives is in juli 2024? Vul snel de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nives, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de tarievenvergelijker zoek jij eenvoudig een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nives

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Nives betreft Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Nives

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 20,10%
 • Hoofdpostcode: 6640
 • Mazout verbruik: 2080 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-nives

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Nives gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk contract lees je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Nives, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.engie.be of www.aspiravi.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Nives


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nives. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nives. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Trevion. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nives vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nives en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nives

Bijna alle energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Nives. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Nives vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Vaux-Sur-Sûre bestaan er tegenwoordig diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6640. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy.