Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaux-Lez-Rosières

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vaux-Lez-Rosières? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Vaux-Lez-Rosières de beste deal heeft! Bovendien vergaar je via de energievergelijker handige info over topics als bijv. verschillende aanbieders en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vaux-Lez-Rosières?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Vaux-Lez-Rosières. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaux-Lez-Rosières is voor jouw verbruik? Voer vlug de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Vaux-Lez-Rosières, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijken jullie moeiteloos een overeenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vaux-Lez-Rosières

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Vaux-Lez-Rosières heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Vaux-Lez-Rosières

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • CV ketel: Agpo
 • Groene stroom: 20,30%
 • Postcodegebied: 6640
 • Mazout verbruik: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-vaux-lez-rosieres

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Vaux-Lez-Rosières ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check jij data als type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vaux-Lez-Rosières, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vaux-Lez-Rosières


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €305 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vaux-Lez-Rosières. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vaux-Lez-Rosières. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vaux-Lez-Rosières vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vaux-Lez-Rosières en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Vaux-Lez-Rosières

Een groot deel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Vaux-Lez-Rosières. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Vaux-Lez-Rosières vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Vaux-Sur-Sûre kennen we verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6640. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo.