Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sibret

Op je gemak energie vergelijken in Sibret? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Sibret het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts check je op energiehunter.be uitgebreide info over zaken zoals energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sibret?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Sibret. Van Lampirus tot een speler als Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag tellen we ruim 30 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sibret is op dit moment? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energievergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sibret, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker ontdek je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sibret

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sibret is Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Sibret

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 20,20%
 • Centrale postcode: 6640
 • Verbruik Mazout: 2090 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-sibret

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Sibret bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 & 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract check je data over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sibret, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Sibret


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 winst geven. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sibret. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sibret. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw geselecteerde organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sibret vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sibret en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sibret

Het gros van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Sibret. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Sibret vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Vaux-Sur-Sûre zien we vele acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6640. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant.