Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flamierge

Snel online energie vergelijken in Flamierge? Dankzij onze vergelijker check je eenvoudig alle bekende leveranciers als o.a. Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Flamierge prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je op deze pagina handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over een energieneutrale woning. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bertogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flamierge?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Flamierge. Van Eneco tot een speler als Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flamierge is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Flamierge, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels keuzes in de prijzenvergelijker detecteren jullie eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Flamierge

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Flamierge heet Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bertogne is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Flamierge

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertogne
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 21,90%
 • Postcode: 6686
 • Mazout consumptie: 2260 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-flamierge

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Flamierge is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder abonnement tref jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Flamierge, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be + www.zeno.be. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Flamierge


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €395 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Flamierge. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Flamierge. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Luminus, ENGIE en Energy People. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Flamierge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Flamierge en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Flamierge

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Flamierge. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Flamierge vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Bertogne onderscheiden we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6686. In de regio kan je soms zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco tarieven.