Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Amberloup

Snel online energie vergelijken in Amberloup? Dankzij de Energiehunter tref je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Amberloup de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je op energiehunter.be praktische info over zaken als bijv. leveranciers en uitleg over jouw energierekening. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sainte-Ode
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Amberloup?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Amberloup. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amberloup voor jou is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Amberloup, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels keuzes in de prijzenvergelijker bekijken jullie probleemloos een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Amberloup

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Amberloup heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sainte-Ode is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Amberloup

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Sainte-Ode
 • Populair merk: Oertli
 • Groene stroom: 21,60%
 • Hoofdpostcode: 6680
 • Verbruik stookolie: 2230 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-amberloup

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Amberloup gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 plus 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk pakket zoek je informatie zoals soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Amberloup, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Amberloup


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 besparen. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Amberloup. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Amberloup. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Watz. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Amberloup vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Amberloup en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Amberloup

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Amberloup. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Amberloup vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Sainte-Ode zijn er vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6680. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Antargaz contract.