Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Limerlé

Meteen energie vergelijken in Limerlé? Door gebruik te maken van onze website check je moeiteloos alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Limerlé prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Limerlé?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Limerlé. Van Antargaz tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Limerlé is op dit moment? Voer snel je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze prijzencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Limerlé, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de vergelijkingstool vindt men moeiteloos een abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Limerlé

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Limerlé heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gouvy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Limerlé

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 21,10%
 • Hoofdpostcode: 6670
 • Verbruik stookolie: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-limerle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Limerlé is dat gemiddeld 1500 m3 + 3395 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van alle contracten zoek je data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Limerlé, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Limerlé


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €395 voordeel geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Limerlé. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Limerlé. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ook Ebem. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Limerlé vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Limerlé en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Limerlé

Tal van organisaties bieden ondertussen groene stroom in Limerlé. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Limerlé vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Gouvy zien we nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6670. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz contract.