Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tailles

Meteen energie vergelijken in Tailles? Middels onze website achterhaal je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Tailles voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op onze website praktische info over topics als bijvoorbeeld maatschappijen en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Tailles?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Tailles. Dat gaat van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het net van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tailles voor jou is? Voer hierna de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Tailles, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via jouw input in de Energiehunter bekijk jij probleemloos een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tailles

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Tailles betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Houffalize is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Tailles

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 20,70%
 • Hoofdpostcode: 6661
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2140 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-tailles

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Tailles is dat gemiddeld 1480 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Tailles, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.engie.be + www.poweo.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tailles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: maak een sport van het overstappen in Tailles. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tailles. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt de toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Ebem. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tailles vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tailles en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Tailles

Tal van leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Tailles. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tailles vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Houffalize bestaan er tegenwoordig nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6661. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Eneco contract.