Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Mont? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je supersnel alle beschikbare bedrijven als o.a. Luminus en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Mont de beste deal heeft! Daarnaast check je via de Energiehunter uitgebreide info over items als bijvoorbeeld gastarieven en handige bespaartips. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Mont. Van Engie tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont voor jou is? Vul gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mont, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker vind je moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mont

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mont is Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Houffalize valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Mont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 20,60%
 • Centrale postcode: 6661
 • Gem. mazout: 2130 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-mont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Mont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 en 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Van ieder contract tref jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mont, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €265 besparen. Echter, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mont. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Mont. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Trevion. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mont en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mont

Het merendeel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Mont. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Mont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Houffalize bestaan er tegenwoordig diverse plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6661. In de regio kan je soms heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent contract.