Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wibrin

Zonder problemen energie vergelijken in Wibrin? Via de energievergelijker check je supersnel alle interessante leveranciers als o.a. Mega & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wibrin voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als bijv. energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wibrin?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Wibrin. Van Eneco tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wibrin is in juli 2024? Vul snel jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wibrin, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in onze vergelijker ontdek jij eenvoudig een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wibrin

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Wibrin heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Houffalize wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Wibrin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • CV ketel: Faber
 • Groene energie: 21,00%
 • Postcodegebied: 6666
 • Verbruik Mazout: 2170 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-wibrin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Wibrin is dat gemiddeld 1495 m3 en nog eens 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle contracten check je voorwaarden zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wibrin, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.poweo.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wibrin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wibrin. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wibrin. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, Essent + Comfort Energy. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wibrin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wibrin en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Wibrin

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Wibrin. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Wibrin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Houffalize onderscheiden we vele plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6666. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega contract.