Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mabompré

Meteen energie vergelijken in Mabompré? Via energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Mabompré prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via de energievergelijker praktische info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mabompré?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Mabompré. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mabompré voor jou is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Mabompré, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de tool bekijk je gemakkelijk een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mabompré

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Mabompré betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Houffalize valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Mabompré

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 6663
 • Mazout: 2160 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-mabompre

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Mabompré ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 plus 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk pakket lees je specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Mabompré, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mabompré


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mabompré. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Mabompré. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert je geselecteerde gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Elegant. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De nieuwe energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mabompré vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mabompré en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Mabompré

Bijna alle leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Mabompré. Echter is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Mabompré vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Houffalize kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6663. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Luminus contract.