Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tavigny

Snel energie vergelijken in Tavigny? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Tavigny de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tavigny?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Tavigny. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juni 2024 is het aanbod ongeveer 35 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tavigny is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tavigny, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker vindt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tavigny

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tavigny betreft Ieh. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houffalize is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Tavigny

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 20,80%
 • Centrale postcode: 6662
 • Mazout consumptie: 2150 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-tavigny

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Tavigny bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 & 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder contract zie je data als type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tavigny, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tavigny


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €365 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tavigny. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Tavigny. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Watz. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tavigny vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tavigny en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tavigny

Veel energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Tavigny. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Tavigny vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Houffalize kennen we diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6662. In de regio kan je soms vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ contract.