Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beho

Zonder problemen energie vergelijken in Beho? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Beho de laagste prijs hanteert. Voorts tref je op energiehunter.be uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Beho?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Beho. Dit varieert van Engie tot aan OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beho is in juli 2024? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Beho, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker check je gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Beho

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Beho heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gouvy wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Beho

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • CV Merk: Intergas
 • Groene energie: 21,30%
 • Postcodegebied: 6672
 • Verbruik Mazout: 2200 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-beho

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Beho ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 plus 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder pakket check je gegevens m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beho, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Beho


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €370 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Beho. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Beho. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris en Watz. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beho vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Beho en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Beho

Tal van aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Beho. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Beho vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Gouvy bestaan er vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6672. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy contract.