Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cherain

Direct energie vergelijken in Cherain? Via energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Cherain de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter belangrijke info over onderwerpen zoals tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gouvy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 215,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Cherain?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Cherain. Dit varieert van Essent tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cherain is in juli 2024? Voer vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Cherain, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de energievergelijker checkt men probleemloos een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Cherain

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Cherain betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gouvy is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Cherain

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Gouvy
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 21,40%
 • Postcodegebied: 6673
 • Aantal mazout liters: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-cherain

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Cherain is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 & 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal je specificaties als type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Cherain, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be of www.antargaz.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Cherain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Cherain. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Cherain. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste partij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Ebem. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Cherain vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Cherain en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Cherain

Een groot deel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Cherain. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Cherain vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Gouvy zien we steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6673. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant contract.